Ajankohtaista

Inkin kausi 2019 paketissa ja kohti ensi talvea.
Kuvassa Inki Vuokatin MC yhdessä opashiihtäjänsä Vilin kanssa.

Sykeväli. Mitä tarkoittaa ja mitä ja miten siitä saadaan tietoa kehon toiminnasta.

Saimaan Ammattikorkeakoulun Työterveyshoitajille valmistuville tietoisku, mitä sykeväli tarkoittaa.
Kaikille meille syke on tuttu, mutta syke on kuin valokuva ja sykeväli taasen video kertoen paljon enemmän.
Uutta: Kuntotasosi mittaus helposti osana Hyvinvointianalyysia vain puolen tunnin reippaasta kävelylenkistä.

Kunnon selvittäminen on olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Kestävyyskunnon parantamisella on tutkitusti unen laatua ja stressinhallintaa parantavia vaikutuksia tuottaen monipuolisia terveyshyötyjä lisäten laadukkaita elinvuosia.

- Helppo ja turvallinen toteuttaa: sopii kaiken kuntoisille
- Ymmärrettävä: saat selville, oletko ikäiseksesi hyvässä vai heikossa kunnossa.
- Kannustava: motivoi liikkumaan oikein ja seuraamaan kunnon kehitystä.

Hyväkuntiset stressaavat vähemmän ja palautuvat unen aikana laadukkaammin.
Kaakon viestinnän tietohallinnon henkilöstö.
Tietohallinnon seurantamittauksen ryhmäkeskustelu.
Oli hienoa havaita, että positiivisia tuloksia, niin unen, palautumisen kuin liikunnankin suhteen oli tapahtunut. Tämä ryhmä on motivoitunut. Hienoa.
Mielenkiinnolla seuraan millaisiin tuloksia johtoryhmä saavuttaa.JÄÄKIEKON AMJ MM-2018


" Palautuminen sekä lepo ovat kaikista suurimmassa roolissa kisojen aikana. Joka osaa olla fiksuin palautumisen suhteen pärjää varmasti."

Hero Mali - Leijonien ja Jokereiden fysiikkavalmentaja

Menestyksen portaat tapahtuma
Lappeenranta salissa yli 400 yritys ja elinkeinoelämän vaikuttajaa. Mukana myös Aikasyke.

PyeongChang 2018 Talviparaolympilaiset 9.3. - 18.3.2018


Inkki Inola ensimmäisiin olympilaisiin !

Suomen kisajoukkue valittu. Kisajoukkueen koko 13 urheilijaa ja kaksi opashiihtäjää.

Suomen urheilugaala 2018

Vuoden urheiluteko 2017 (vammaisurheilu)

Inkki Inola maastohiihto
- opiskelun ja huippu-urheilun yhdistäminen
- 2017 saavutukset

 Onnittelut saavutuksesta Inkille ja koko perheelle.

Inkki Inola 2022 Olympiavoittaja!

Tälläinen on tämän nuoren miehen tavoite! Inkki on näkörajoitteinen 18 vuotias parahiihtäjä Laukaalta. Sain tavata Inkin ja hänen perheensä heidän kodissaan ennen Joulua.
Aikasyke pyrkii auttamaan omalta osaltaan miehen matkaa kohti tavoitetta.
Miksikö haluan auttaa. Olen tavannut erilajien urheilijoita, joilla kenties henkilökohtaiset tavoitteet ovat korkealla, mutta vastaako teot aina puheita? Minun vaatimattomalla kokemuksella ( ja joskus itsekkin kilpaa hiihtäneenä) uskallan sanoa; tavoite on saavutettavissa.Ystäväni ja työyhteisökoutsi Pekka Hämäläisen kirjoittama kirja.
Mieleeni tuli ajatuksia mm. Mitä onni on? Miten sen ymmärrän?. Olenko onnellinen ja kuinka onnellinen oikeastaan olen?  Miten voin vaikuttaa oman ja muiden onneen?
Suosittelen lukemaan, jos olet kiinnostunut itsestäsi ja läheisiesi hyvinvoinnista.
Leijonien matka ja valmistautuminen alkoi 2018 XXIII olympialaisiin sekä Tanskassa pidettäviin MM-kisoihin.
Maajoukkue koostuu euroopassa pelaavista urheilijoista.
Tärkein peli on se viimeinen, kenellä silloin virtaa löytyy, todennäköisemmin voittaa. Urheilijan kuormitus kaikkinensa ja varsinkin yksilöllisen palautumisen merkitys on suuri. Aikasyke omalta osaltaan on auttamassa Leijonia, joka alkoi 2013-2014 kaudella.Roni Lukkarinen on Lappeenrantalainen hiihtäjänuorukainen, joka edustaa Vantaan Hiihtoseuraa.
Aikasyke on mukana tukemassa Ronin matkaa omalle huipulle mittaamalla ja seuraamalla Ronin kokonaiskuormitusta ja palautumista.
Roni aloitti kauden lupaavasti Imatran ensilumen FIS kisoissa hiihtäen La 10 km P ja Su 15 km V. Sijoitukset 1. ja 2.
Alla sunnuntain vapaan 15 km mitattua dataa kokonaiskuormituksesta. Luonnollisesti mitattiin myös palautumista ja hyvältä näytti.
 
           

Tsekin ampumahiihtomajoukkueen valmentajien kanssa keskusteltiin ja tarkasteltiin mittauksista saatuja tietoa.
Molemmat, niin miesten päävalmentaja Onrej Rybar ja naisten päävalmentaja Zdenek Vitek olivat kiinnostuneita mittauksista ja varsinkin urheilijan palautumisen osalta. Alla asiakaskyselyn tuloksia. Kiitos mitatuille vastauksista. Nämä on tärkeitä koska koskaan ei palvelu ole liian hyvä vaan pitää oppia ja kehittyä. Lisäksi muutama kommentti asiakkaiden itsensä kokemana.
" Oli kiinnostavimpia tyky-palveluita,koskaan. Kiitos!"
" Tosi hyvä kokemus, ja paljon hyödyllistä tietoa itsestä. Myös sellaista tietoa mitä ei olisi tiennyt ilman tätä. Kiitos:):):)"
" Huikea tuote ja palvelu. Keväällä uudelleen muuttuneena miehenä."
Kisat alkaa. 6 pelaaja kannustaa Susijengille hitokseen jalkoja ja tsemppiä koko joukkueelle.AUUU, Tämän aidon kisapallon pinnalla komeilee Susijengin pelaajien nimikirjoituksia Lauri Markkasen ja Petteri Koposen johdolla.

Huuda itsellesi tai yrityksellesi tämä uniikki koripallo (kuva), ja summa menee lyhentämättömänä Namikan ja Catzin junioreille!

Huutokauppa on auki lohkovaiheen loppuun saakka eli keskiviikkoon 6.9 klo 23:59 asti ! Huudon lähtöhinta 75 € ja minimikorotus 25 €.

Mikäli haluat osallistua mukaan huutokauppaan, ota yhteyttä, niin annan tarkemmat ohjeet.

 

Näitä palloja ei ole montaa olemassa!
Tätä kahdeksan kiloista ja 5.2 m pitkää kilpakajakkia meloo 18-vuotias Elias Järventaus Helsingin Merimelojista.
Elias on menestynyt erinomaisesti 20-30 km maratonmatkoilla saavutuksinaan SM- mitaleja sekä  2. sija Suomen maraton Cupissa 2015. Aikasyke tukee tätä hienoa nuorta miestä saavuttamaan tavoitteensa menestyä EM-kilpailuissa mitaten kuormitusta ja ennen kaikkea palautumista.Yrittäjien järjestämä Hyvinvointi tilaisuus 24.8, jossa yrittäjille oli tarjolla Saimian toteuttamana kehonkoostumismittauksia sekä vinkkejä ja ajatuksia kuinka kuinka omaa ja henkilöstön jaksamista voisi kehittää. Löytyipä osallistujista myös taikuri, joka viihdytti vieraita korttitempuilla.
Tilaisuudessa arvontaan osallistujien kesken arvottiin Firsteatin Hyvinvointianalyysi mittaus.
Arvonnassa voiton saaneelle Onneksi olkoon. Tsemppiä mittaukseen.Lappeenrantalaiset jalkapallojoukkueet PePo vs Kultsu FC kohtasivat toisensa aurinkoisella Kimpisellä 1381 katsojan edessä. Futis on parasta paikan päällä!
Aikasyke tukee molempia joukkueita. Ai niin... tämänkertaisen kohtaamisen voitti Pepo 2-1.


PEPO perhepäivä 27.6 Kimpisellä. Mukana myös Aina Inkeri Ankeinen teemalla hyvät käytöstavat. Pyytäessäni lupaa selfien ottoon, niin tämä iloinen ja positiivisesti asioihin suhtautuva naishenkilö kommentoi "hyväkäytötöksiseksi nuoreksimieheksi" ja näin sain luvan ikuistaa hymyssä suin meidät kaksi.
Luonnollisesti iltaan sisältyi myös kakkosen kärkipeli PEPO vs FC KTP päättyen 1-2 ja katsojia yli 1000.


Vastuullista laatua ja osaamista kaikille kahvinystäville pavusta kuppiin. Paulig.
Asiantuntemusta ja osaamista tarjoaa myös Aikasyke. 
Aikasyke on osaltaan auttamassa Pauligin johtoryhmän henkilöstöä voimaan hyvin. Hienoa havaita, että vuoden innostavimmat työpaikat 2017 tunnustuksen saanut yritys huolehtii oman henkilöstön Hyvinvoinnista mahdollistaen siten kehittää toimintaansa meille kaikille kahvin ystäville.Rankka jakso pelaajilla takana, ja eilen 5.6 aloitettiin mittaukset pelaajien osalta. Nyt pelaajilla hieman aikaa palautua maaottelutauolla ja kerätä fyysisiä ja henkisiä voimavaroja.Matka ohi. Mielenkiintoinen lähes kahden kuukauden jakso takana. Kiitos Leijonat.


 Leijonat

Hienoa! Suomen hieno 2-0 voitto USA vastaan. Suomi pelaa jälleen MM-mitalista. Toivottavasti jalkaa riittää, näin uskon ja sehän tarkoittaa, että saamme saamme kuunnella kahdesti maamme laulua siniristilipun noustessa voiton merkiksi.

 Sudet jalkapallo

Aikasyke toteutti Susien edustusjoukkueen pelaajille fyysiset testit 12.4. Testit sisälsi nopeuden, nopeusvoiman ja maksimikestävyystestit. Pelaajisto oli hyvin keskittyneen oloihin mittaamaan itseään ja tulokset oli mielestäni harjoittelukuorman huomioiden hyvällä tasolla. Joukkueen päävalmentaja Janne ” Jose” Lindberg oli myös erittäin mielissään testeistä ja saaduista tuloksista.

” Saatiin erittäen paljon arvokasta tietoa pelaajien ominaisuuksista sekä konkreettisia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota”  - Jose –

 

 LEIJONAT

Jälleen alkaa yhteistyö Leijonien kanssa kohti kevään MM kisoja. 2013 syksystä alkanut yhteistyö Leijonien kanssa jatkuu. Päävalmentajina on toiminut Westerlund, Jalonen ja nyt Marjamäki. Kaikkia päävalmentajia yhdistää mm. ymmärrys kuinka tärkeää pelaajan itsensä tunteminen ja palautuminen on. Teen jälleen parhaani auttaakseni Suomen seuratuimman joukkueen pelaajia saamaan omat voimavaransa mahdollisimman hyvin käyttöön ja tukemaan siten joukkuetta kohti viimeistä peli - > sitä tärkeintä.

 
 Stora-Enso

Polkaistiin käyntiin Imatralla Stora Enson energiaa esimiehille projektiin kuluva Hyvinvointianalyysi mittausprosessi. Osallistujille kävin mittauksen ns. aloitus-infossa lävitse kuinka mittausprosessi vuoden aikana etenee. 4 vrk mittauksia tulee vuoden aikana 3 krt jokaiselle osallistujalle. Näin saadaan selville lähtötaso, tapahtuneet muutokset ja lopputulos selkeästi mitattuna ja raportoituna, niin yksilö kuin ryhmän osalta.

 
 Äänekoski ”Yhdessä eteenpäin”

 Äänekosken Huiman koripallon puuhamies Juha ”Jupe” Stenin kutsumana kävin luennoimassa Äänekoskella yrityspäättäjille aiheesta itsensä johtaminen. Jeps, sama aihe kun Lappeenrannassa, mutta esittäjänä viänsin vain enemmän savon murteella… Jupen kertomana saatu palaute tilaisuudesta ja luennosta oli ollut erinomainen. Oli muistuttanut kuinka tärkeää on ”elää hetkessä” eikä sitkun.

 

 Lappeenranta

”Donkkirinki” Aamiaistilaisuus. Lappeenrannan Namikan järjestämä ja Aikasykkeen isännöimä tilaisuus pidettiin Hotelli Lappeen tiloissa. Olin pyytänyt tilaisuuden isännän roolissa Erkka Westerlundin alustamaan aamun aiheen. Salin täydeltä oli ihmisiä tullut kuuntelemaan itsensä johtamisesta ja toivon mukaan saivat eväitä siihen.

AIKASYKE Ky • Mälkiäntie 21, 53300 Lappeenranta • 040 737 7567 • janne.miettinen(at)aikasyke.fi
Kaakon Nettipalvelu Oy